KFUM - Moss 7-4 (1-2)
KFUM Arena
Mål Kåffa: Simen L. 3, Niko 2, Rene, Lars J,
Laget: Markus - Lars R., Sondre (kap), Mats, Daver. - Martinus, Simen F., Lars J. - Nikolai, Martin, Rene. Innbyttere: Simen L., Vetle, Matias U.

Om kampen: Masse fin angrepsfotball og sju fine scoringer. Fire baklengsmål høres mye ut, men vi gjorde ingen dårlig kamp i forsvar, egentlig.

Kampen bølget mye fram og tilbake, og selv om vi hadde føringen i størstedelen av kampen, var det perioder der vi var under hardt press. Moss hentet oss opp fra 5-2 til 5-4, og da så det skummelt ut.

Heldigvis hadde Kåffa et gir til å legge inn. Lars J. scoret på enda et godt frispark, og Simen punkterte kampen definitivt med sitt tredje mål i løpet av den ene omgangen han spilte.

Det er mange som fortjener skryt i dag, men la oss nevne noen: Lars R. gjorde en ny kjempekamp på back, Føyen jobbet som en helt sentralt, Martinus var strålende i første omgang, Nikolai fortsetter å drive motstanderne til vanvidd med fart, styrke og uforutsigbarhet, og Simen fikk vist for seg selv og oss andre at han kan være like god i kamp som på trening. Også gøy å se at Unsvåg fortsatt er like fotballsmart som alltid selv om han har spilt lite de siste 8-9 månedene.

Vi har sagt at vi ønsker å være offensive og heller tåle noen baklengsmål på det. De to første målene til Moss kommer etter at vi glipper i presset på midten. Først får en Moss-spiller skyte upresset (og vakkert) fra rundt 20 meters hold etter å ha sklidd gjennom midtbanen vår. Det andre er en avklaring som spretter i en gul spiller og tilbake til spissen inne i feltet. Mange Kåffa-gutter ropte på offside, men det vesentlige er hva dommeren så, og han godkjente målet.

På det tredje målet får vi smake egen medisin fra tidligere i år: Moss triller inn et frispark i hjørnet mens vi stiller opp mur. Vår egen lagkyniker M. Unsvåg minner om løsningen: Still muren så nære at motstanderen er nødt til å be om å få den flyttet. Da må dommeren blåse før frisparket kan tas. Det siste baklengsmålet kommer på en dødball der Moss er mer tent enn oss på å vinne ball i feltet.

Som treneren til Moss sa til oss etter kampen: «Fire mål på bortebane skal jo holde». Men om vi fortsetter å score sju hver gang, tåler vi å bli straffet for offensiv satsing av og til...

Holmlia - Raumnes & Årnes

Om runden: Vålerenga virker sterke om dagen. To seksmålsseire mot Sarpsborg på tre dager (møttes i NM i helga) er sterkt. Bærum har også overrasket positivt i to kamper på rad. Lyn ble slått sist, Skeid nå. Og Ski gikk på sesongens første tap hjemme mot Lørenskog. Dette er virkelig en serie der alle kan slå alle, og sånn er det jo morsomst.