Våre sponsorer:

Vi vant Adidas cup!

Kåffa møtte Skeid i finalen i Adidas cup klokka åtte i dag morges.

Skeid hadde et grep på det i første omgang. De har fortsatt mye fysikk, og bruker den godt. Lange pasninger fra stopperne mot så og si fire mann på topp trykket oss bakpå.

Dermed ledet Skeid fortjent 1-0 til pause etter en scoring på gjennomløpning. I andre omgang la vi om til to spisser med klar instruks om å hindre stopperne til Skeid i å slå de lange oppspillene. Det fungerte. Skeid måtte spille rundt spissene våre og via midtbanen sin. Der vant vi ballen oftere og oftere, og kom på farlige kontringer.

Så da utlikningen kom, føltes den fortjent. Sondre fikk ballen sprettende mot seg etter en dødball og dundret den opp i nettaket via keeper.

Kampen gikk til ekstraomganger, der Skeid var nærmest scoring med en heading i tverrliggeren.
Dermed måtte det straffespark til for å avgjøre. Nervene var i helspenn på forhånd.

Skeid scoret på sin første, og Nikolai scoret for oss. Skeid scoret igjen, mens Skeid-keeperen reddet vår andre fra Aleks. Men Adrian svarte med å redde Skeids tredje straffe, og en nær-døden-nervøs Martinus scoret for oss. Så scoret Skeid, mens Mats lurte inn vår fjerde via keeper.

Skeid satte sin siste straffe utenfor, og en iskald Lars J. gikk fram med shortsen oppunder armene. Keeperen ble psyket ut av den høye bukseføringen og kastet seg feil vei.

Dermed kan vi legge til Skeid på lista over lag vi endelig har klart å beseire denne høsten. Dette er moro!

39 kommentar(er):

Anonym sa...

KFUM er syyyyyyyyyyyyyyyyyyyykt deilige

Anonym sa...

SVERG!?

Anonym sa...

Gratulasjoner fra Sarpsborg FK. Det føles bedre å ha tapt mot vinneren av hele turneringen.

Anonym sa...

Grattis a gutta

Anonym sa...

Grattis a gutta :D
Hilsen Pedildo

Anonym sa...

Deilig! :)

Anonym sa...

Gratulerer gutta...

Anonym sa...

Det var mer fortjent enn sigbjørn skriver ;)

Sigbjørn sa...

OK, så er jeg litt beskjeden på våre vegne, kanskje, men jeg synes Skeid hadde et lite overtak i første. Etter pause var vi best, og fortjente absolutt utlikningen. Alt i alt en ganske jevn kamp, men det var slett ikke ufortjent at vi vant (sett med Kåffa-briller fra Kåffa-benken ...).

Anonym sa...

norgesmestere!!!

einar sa...

Ingen over , ingen ved siden; KÅFFA.
GRATULERER Sigbjørn,Halvor,Gunnar og alle spillere i Kåffa Gutter 93.
Neste år er vi vel ADIDAS klubb.....

Anonym sa...

Grattis gutta:D

Helene sa...

Gratulerer så mye:) nyt den nye tittelen deres, gutter!! dette er stort!!

Helene

Anonym sa...

Sigbjørn bør gjøre en artikkel om oss i Dagbladet. Midtsiden:)

Anonym sa...

Forsiden, Sigbjørn, forsiden og midtsiden! Mindre kan ikke gjøre det! Både '92 og '93 er landets beste lag :-)

Sigbjørn sa...

Tror sjansene for å få guttelagsfotball på trykk er middels i Dagbladet.

Men dere bør sjekke torsdagsutgaven av Nordstrands Blad...

Anonym sa...

Syyyyyyyykt bra gutta!

Anonym sa...

Dere hadde sykt gull mot oss..
Hilsen Keepern til Sarp..
#25

Anonym sa...

vi spilte ræva mot dere da!

Anonym sa...

Oslo-lagene har dominert fullstendig, beste ikke-Oslo lag, Start, ble knust 4-1 av både Bærum og KFUM. De tre Oslo-lagene var var helt jevne og kun tilfeldigheter avgjorde. Bærum var best mot Skeid i sin semifinale, men tapte på straffer etter 3-3.

Tross Oslo-dominansen ser vi at den nylig uttatte landslagstroppen for G15 mot Sverige kun inneholder 3 Oslo-navn. Synd at landslaget bedriver ren distriktspolitikk, her burde langt flere Oslo-gutter vært med!

Anonym sa...

Det samme kan man jo si om kretslaget og kretssamlinger. Ikke mange med fra KFUM der, og det til tross for at de har vært det sterkeste laget i Oslo det siste halve året.

Sigbjørn sa...

Men også verdt å ta med i betraktningen at en del av de beste 15-åringene i landet trolig ikke spiller i 15-årsklassen til vanlig.

Oslo-dominansen kan ha sammenheng med at det kanskje ikke er så mange andre kretser hvor det satses så hardt på 15-årslagene?

Tipper en del av gutta i landslagstroppen spiller juniorfotball til vanlig, for eksempel. Uten at jeg vet det helt sikkert.

Anonym sa...

Helt korrekt at de beste 15-åringene ikke spiller på 15-års lagene. Kjenner ikke til KFUM, men i Bærum og Skeid spiller de beste stort sett kun på G16 og dels junior, de dras kun ned på G15 til enkelte turneringer som f.eks. Adidas samt kanskje noen seriekamper om det er nødvendig.

I distriktene er det ofte ingen 15-års klasse, de slås sammen med 16. Men dette skulle ikke bety så mye når vi snakker om lag fra de større byene.

Anonym sa...

Tipper at de landslagsuttatte spiller dels på seniornivå. Dette gjelder i hvert fall den uttatte fra Sarpsborg som spiller på rekruttlaget i 3 divisjon og juniorlaget.

Man må ikke se seg blind på egen prestasjon. Det er mange gode fotballspillere omkring i landet. Seier i adidascup er en bra prestasjon, men ingen garanti for at laget snart spiller sammen i Tippeligaen. Nåløyet er ekstremt trangt nå når dere nærmer dere voksen alder.

Sigbjørn sa...

Vi har nok ingen illusjoner om at hele laget havner i Tippeligaen sammen. For klubben vår er det faktisk ganske vanlig å hevde seg i Norges-toppen i guttealder. Likevel tipper jeg det i snitt kommer en Tippeliga-spiller fra Kåffa omkring hvert tredje-fjerde år. Den siste som har etablert seg, er vel Jonathan Parr fra 1988-årgangen vår.

Det er en lang vei fra å være lovende som 15-16-åring til å trene så mye at man blir toppspiller.

Vi har tradisjon for å utvikle gode ballspillere, men i Tippeligaen kreves også enorm fysikk. Dessuten skal man være heldig og bli oppdaget på rett tid.

Anonym sa...

Keepern til sarpsborg var jo uvanlig dårlig da.. han reddet jo bare en straffe.. vi har jo aldri spilt dårligere angrepsfotball enn vi gjorde mot sarpsborg. han landslagfyren til sarpsborg spilte vel ikke mot oss ?

Anonym sa...

Enig i at nåløyet er trangt når det nærmer seg voksenfotball.

Men når man ser lagene i tippeligaen spille, og ikke minst landslaget, så kan man jo lure på hvordan de alle kom igjennom dette nåløyet. Nivået er ikke imponerende, for å si det mildt, så muligheten er der selv om mer enn 99% aldri kommer lenger enn til 2-divisjons fotball.

Anonym sa...

Takk for at du synes jeg var dårlig da..
Spiller kretslaget til Østfold å vi ble den beste kretsen fra Trondheim å ned..
Staffe er bare sjanse spill vettu..:P

Anonym sa...

som sarpegutt så må jeg si at dere var utrolig mye bedre, og sterkere enn oss sarpegutter fra sarpsborg... dere hadde nok slått oss når som helst. og jeg er helt enig med dere om at keeperen vår er dårlig
hilsen sarpegutt

Anonym sa...

sorry ass men skeid er nok best i landet. det var ikke helt fortjent da dere utlignet mot oss i finalen. best i landet det siste halve året er en overdrivelse. dere var ikke med i Nike Cup og ligger på andre i serien. dumt vi ikke får knust dere i kretsfinalen! ;)

Sigbjørn sa...

At vi er undervurdert og derfor ikke ble invitert til Nike Cup er ikke vår feil.

Anonym sa...

haha, skeid best i landet .. dagens vits:) Da får dere bare slå Holmlia i kretsfinalen og bevise det:)

Anonym sa...

Hør på dere a, selv om dere har gjort det bra og vunnet adidas så betyr det ikke at dere har de beste spillerne i Norge, så ikke si at dere burde ha kretsspillere for det er latterlig.. Dere har gjort det bra og nyt det så "lenge" det varer.

Anonym sa...

Og Sarps, dere er dårlige, jeg skjønner ikke at dere tror dere er såå gode.. Null talenter - null lag ;)

Anonym sa...

faktisk tror jeg den flaksen deres har gått tom, for tapet mot Ullern er egentlig på et sånt nivå dere burde være

Anonym sa...

Lyn tar dere i semi'en uansett, dere har bare vunnet med ett mål begge gangene og lyn har alle degangene spilt best

Anonym sa...

Haha. Jeg liker at ingen liker å tape mot oss. Det virker som folk syns vi er litt for deilige, og når de ikke klarer å vinne mot oss blir de ekstra gretne. Spesielt trenerne til Lyn.

Etter kampene mot oss skal jeg si det er stille i fjøset på kringsjå. Dere er jo ikke vant med den deilige vinnerfølelsen som vi kåffagutter har vært kjent med i noen måneder nå.

Men er det ikke tabellen etter 16 serierunder som teller a? Tabellen ser ganske grei ut, med Holmlia og KFUM som skiller seg ut, og med tre lag under som kjemper med negler og klør om de siste interkretsplassene. Vi driver å spøker om vi skal tape i dag mot stabæk for at vi skal slippe sutrelaget Lyn i interkrets, men det virker som dere blir beste 5. plass.. Men assa, 5 plass er bra det.

mvh

Lyntrenern

Anonym sa...

Dersom Oppsal vinner sin siste kamp mot Gjelleråsen så kommer Lyn med 99% sikkerhet ikke til Interkrets. Det eneste som i så fall kan berge dem er at ingen Oslo-lag rykker ned fra årets 92 Interkrets, slik at Oslo får 10 plasser neste år mot nå 9. Akkurat det skal mye til, men det er mulig.

Nedrykk vil i så fall være ille for Lyn, vil anta at de beste spillerne vil finne seg en annen klubb. En sesong i 1 divisjon er ikke spesielt utviklende, for å si det mildt.

Men det er Lyn`s problem, sannsynligvis er det kun dem selv som sørger over det...

Sigbjørn sa...

Det stemmer. Jeg ringte kretsen for å sjekke hvordan de avgjør hvilken femmer som evt. får plassen.

Siden det er ulikt antall lag, tar de poeng totalt og deler på antall kamper.

Lyn får da 27/16 = 1,69 poeng.

Oppsal får med seier mot Gjelleråsen 32/18 = 1,78 poeng.

Dermed blir Lyn straffet for at Hauketo trakk seg. Hadde Lyn fått spilt to kamper mot Hauketo, hadde de etter all sannsynlighet tatt seks poeng.

Dermed ville de hatt 33 poeng på 18 kamper, og altså vært et poeng bedre enn Oppsal selv om Oppsal vinner i kveld.

Jeg er ingen Lyn-supporter, men i dette tilfellet må jeg si jeg virkelig sterkt mener Lyn fortjener plassen.

Det er ikke bra at det går ut over Lyn at Hauketo trekker seg.