Våre sponsorer:

Om å tro at man er norgesmester

Vi snakker av og til om at det er et dårlig utgangspunkt å tro at man er verdensmester - bare fordi man har gjort noen gode kamper. I kveld fikk vi se at det kan være mer enn vanskelig nok når man tror man er norgesmester.


Etter en imponerende innsats med seier i Adidas cup sist helg, burde det på papiret være en lett match for Kåffa 1 å møte Ullern, som hadde tatt to poeng på sine første 13 kamper denne sesongen.

I stedet lærte vi noe om hvor mye en fotballkamp avgjøres inne i hodene våre. Det hjalp sikkert heller ikke at Holmlia i går vant mot Stabæk, og slukket det lille håpet vi hadde om førsteplass i serien og påfølgende KM-finale.

Sultne fotballspillere er et uttrykk som brukes om spillere som vil vinne dueller, vil flytte på beina og dermed vinne kamper. I kveld så vi dessverre stappmette ut.

Samtidig skal vi ikke ta æren fra Ullern. I stedet for å la seg skremme av en - ifølge tabellen - klart bedre motstander, gikk de aggressivt til verks og gjorde en strålende kamp. Til slutt var det ingen ting å si på at de vant 3-2.

Lærdommen vi kan ta med oss - nok en gang - er at ingen fotballkamper er avgjort på forhånd. Dersom det ene laget vil mye mer, hjelper det ikke det andre laget at de egentlig har de beste spillerne. Gode prestasjoner må gjenskapes gang på gang. 

Samtidig er det ingen grunn til å deppe masse over kveldens resulat. Vi er bare et lite stykke avgårde i en lang læringsprosess som fotballspillere. At veldig mange kamper har gått vår vei denne høsten kan vi bruke som en oppmuntring og bekreftelse på at vi er på rett spor. 

Så får kveldens kamp være en påminnelse om at det heldigvis er masse igjen å lære. Det kan være greit å ha i bakhodet når vi snart skal i gang med en ny sesong.

Men før vi tar høstpause og begynner å tenke på neste sesong, har vi fortsatt en tittel igjen å kjempe om. Vi er som kjent klare for semifinale i Obos cup, og venter på trekningen som forteller om motstanderen blir Bjerkealliansen, Holmlia eller Lyn.

Trekningen dukker forhåpentligvis opp på denne siden snart.

0 kommentar(er):