adidas cup: KFUM - Skeid 1-1, 5-4 etter straffer

KFUM - Skeid 1-1 (0-1), 5-4 etter straffekonk.
KFUM Arena
Mål Kåffa: Martin O.
Laget: Fridtjof - Mats, Sondre, Jørgen, Aleks - Audun, Martinus, Føyen, Rene - Johnsen - Martin O. Innbyttere: Simen L, Lars R, Espen G.

Om kampen: Før kampen snakket vi om at dette på en måte var den viktigste kampen som gjenstår før juniorkarrieren starter. Det sto om en plass i sluttspillet i den siste store cupen vi fortsatt er med i, og muligheten til en ny morsom fotballhelg på Gjøvik.

F
jorårets to finalister fra Adidas cup møttes igjen i kvartfinalen dette året. Og resultatet ble skummelt likt: 1-1 etter ordinær tid, mens vi vant straffekonken 4-3 - altså 5-4 totalt.

Og ikke bare resultatet var likt, men også kampbildet. Som i finalen på Gjøvik i fjor, var Skeid det beste laget før pause og ledet fortjent 1-0.

Men som i fjor justerte vi litt taktisk, kom bedre inn i kampen og utliknet. Denne gangen var det Martin som ble flott spilt fri av Simen L. Skeid-stopperne rykket fram, men backen sto igjen og Martin var dermed veldig alene med keeper. Og i den posisjonen er det få som er kaldere enn «Ormen».

Mot slutten av omgangen kom Skeid inn i kampen igjen, og hadde oss under press i en periode, men vi sto omgangen ut.

I ekstraomgangene var det Skeid som styrte og var nærmest avgjørelse. Spissen deres kom alene med Fridtjof, men satte ballen like utenfor. Noen som husker den de hadde i tverrliggeren i ekstraomgangene på Gjøvik?

Men det er som kjent scoringene som teller i fotball. Slike ble det ingen av i ekstraomgangene, og dermed straffer igjen.

Fjorårets helt Lars J startet med å sette ballen utenfor. Mats satte vår andre trygt inn, før Fridtjof reddet en svak Skeid-straffe. Jørgen trillet ballen midt i mål, men Skeid-keeperen hadde rukket å slenge seg vekk, og Martin scoret vår fjerde. Skeid scoret også på sin tredje og fjerde, og det sto likt før siste straffer. Fridtjof trøkket inn vår siste, mens Skeid satte den femte i stanga.

Dermed er vi klare for sluttspillet på Gjøvik 12. og 13. september. Vi gleder oss!

En fin forskjell fra møtet på Gjøvik i fjor: Både Skeids spillere og ledere var svært hyggelige etter kampen i kveld, ønsket oss lykke til og var gode tapere - til tross for at kampen like godt kunne vippet deres vei.