Våre sponsorer:

Klippet seg til perfekte treningsforhold


Vi er i full gang med Norway Cup-oppkjøringen. Tradisjonen tro trener vi på Svenskesletta. For det første er det naturgress, som er relevant foran cupen for oss som er vant til bare å spille på kunstgress.

Men dette er også kanskje den vakrest beliggende gressflekken i Oslo by. Litt bortgjemt i skogen nedenfor Ekebergsletta, og med utsikt over fjorden. Og ikke minst: Den flateste gressplenen i Ekebergområdet bortsett fra Sportsplassen.

Det eneste problemet i går var litt langt gress. Over en kebab i dag ble derfor Lars og Johnsen enige om at noe måtte gjøres. De pakket med seg Gunnars gressklipper, Simen Lønstad og en passe dose arbeidslyst. Så ringte de Terje O, som stilte med tilhenger og en gressklipper til.

Tidsskjemaet var stramt, men Terje og Simen avsluttet arbeidet med en 80 x 40 meter treningsbane mens resten av laget varmet opp i de spesialklippede firkantbanene. (Litt vrient for oss trenere å foreslå en annen oppvarming når det var klippet fire 5 x 5 meters firkantbaner...)

Men innsatsen til klippeteamet før - og hele laget under - treningsøkta lover bra. Mange er i god form og ser ut til å strutte av overskudd etter noen friuker.

Ellers verdt å nevne fra dagens trening: Audun kapret den gule ledervesten etter 3 x 3 minutter Tour de Svenskesletta. Fabian forsvarte den oransje ungdomsvesten etter å ha dominert 94-klassen fullstendig. Simen L. vant en boks svenskimportert Cola Zero i hockeystraffekonken etter trening, der Adrian klagde på håpløse keeper-arbeidsforhold når spillerne kom upresset alene mot ham. Han hadde selvsagt helt rett i det.

Litt historie: Svenskesletta har fått sitt navn etter seieren til de svenske styrkene i kamp mot de norsk-danske i 1567. Siden var det en husmannsplass her, som ble kalt både Svenskesletta og Svenskestuen.

Under andre verdenskrig lå «Den Tyske Æreskirkegård» her (bildet til høyre).

De seneste årene har plassen blitt kalt Hundesletta på grunn av at det arrangeres hundedressurkurs her, og Hestesletta fordi det også avholdes ridearrangementer på denne nydelige plenen.

Hvis vi fortsetter å klippe og trene her, vil den kanskje bli kjent som Kåffa 93-sletta? Vår sjanse til å skrive lokalhistorie.



0 kommentar(er):