Våre sponsorer:

Hvem vinner Norway Cup?

På mandagstreninga moret vi oss litt med å snakke om hvem som vinner Norway Cup. Halvor lanserte Ski, få andre våget å komme med konkrete tips.

Etter litt googling i kveld, har jeg kommet fram til min kandidat: Akwa Ibom YSFON.

Det høres kanskje ikke så kjent ut, men litt forskning gir meg god tro på dette laget.

Akwa Ibon er en delstat i Nigeria, med omkring 4,8 millioner innbyggere. Det vil si temmelig nøyaktig like mange som i hele Norge. YFSON er en forkortelse for Youth Sports Federation of Nigeria, altså det nigerianske ungdomssportsforbundet.

Laget vant en turnering i fjor høst, der førstepremien var en tur til Ekebergsletta sponset av guvernør Chief Godswill Obot Akpabio (bildet). Han ser ut som en bra fyr, og får mye ros i nigerianske aviser for å satse på sport.

Det er selvsagt mulig at jeg overvurderer denne gjengen, men YFSON-talsmann Ben Ekpo har i alle fall stor tro på lagets muligheter.

- Hvis guttene våre reiser dit og viser god lagmoral, vil de garantert gå seirende ut av turneringen. Konkurransen er veldig tøff, men jeg tror på det våre gutter kan prestere, sier han til Midweek Sports ifølge nettutgaven til The Pioneer.

Avisa omtaler det som et U17-lag, så får vi håpe at de ikke har misforstått klasseinndelingen slik at de ikke får spille i gutteklassen likevel. Mest sannsynlig er det kanskje at avisa har slurvet litt, den ser sånn passe seriøs ut. Laget er også omtalt som et U16-lag i en bildetekst.

Dersom vi og Akwa Ibon vinner våre innledende grupper, kan vi møte dem i kvartfinalen om vi kommer så langt. Det passer vel greit med tipset mitt om at en kvartfinaleplass er en mulighet om vi gjør det bra?

Vi får følge med og se om de er så gode som jeg tror...

Noen andre spennende utenlandske motstandere:
Andrelaget vårt møter Vasas Szentegyháza fra Romania. Szentegyháza er det ungarske navnet på byen Vlăhiţa i Transylvania - mest kjent som grev Draculas hjemsted, selvsagt. Sikkert et lag som kan bite fra seg (dagens bløteste?).

Kenyanske Mathare United er et lag med lange og stolte NC-tradisjoner.

Constructors of Peace er et columbiansk lag bestående av flyktninger innad i landet. Mer et sosialt enn sportslig prosjekt. Mer om laget på NCs hjemmeside.

Fra Frankrike kommer Collège Georges Besse og ASF Le Perreux.

Karanba er et fotballprosjekt i slummen i Rio de Janeiro. Prosjektet har en støtteforening i Norge. De har hatt lag i Norway Cup flere ganger tidligere uten at jeg husker hvordan det har gått.

Buntingford Cougars kommer fra England, 5-6 mil nord for London.

Neste års VM-arrangør er også representert ved Lesedi Strikers, et lag som har fått støtte fra en rekke norske bedrifter og organisasjoner. Frimurerordenen har hostet opp 19 000 kroner i lommepenger til spissene fra Lesedi.

Norske lag:
Erfaringsmessig er det mange norske lag som gjør det bra i gutteklassen, selv om vinnerne gjerne er utenlandske. I fjor slo Vålerenga mexikanske Chivas i finalen. Chivas var det eneste utenlandske av de fire lagene i semifinalen, der de slo Kåffa 92 1-0.

Vålerenga vant også i 2002, men før det må vi tilbake til 1997 for å finne en norsk vinner. Da vant Kåffas 81-årgang. Vålerenga og Kåffa er de eneste norske lagene som har vunnet gutteklassen de siste 15 årene. Tromsø vant i 1993.

I år er trolig mange av de beste norske lagene fra vår egen interkretsserie. Ski, Vålerenga, Lyn, Sarpsborg, Skeid, Holmlia, Raumnes og Årnes er i alle fall med - kanskje flere? Utenom disse, er det sannsynlig at det kommer gode lag fra Molde, Tromsø, Fana, Tertnes, Odd, Åsane for å nevne noen.

0 kommentar(er):