Våre sponsorer:

Kåffa slo Lyn - vant høsttabellen

Kåffa vant 8-3 over Lyn 2 (det beste Lyn-laget), Tremålsscorer Magnus Nordahlsom vant Adidas Cup-sluttspillet på Gjøvik for en drøy uke siden. Adidas Cup omtales som et uoffisielt NM, og Kåffa-gutta var tent på å vise seg fram mot de nykronede norgesmestrene.

Og i første omgang på Kringsjå kunstgress hadde vi så mye flyt som det er mulig. Vi spilte tidvis praktfull fotball, og omsatte omtrent alt som var av sjanser i scoringer.

Magnus N. scoret tre, Fabian, Espen G. og Fredrik la på hvert sitt. Dermed sto det 6-0 til Kåffa etter 25 spilte minutter.

Det viste seg imidlertid at Lyn hadde noen gode spillere i bakhånd som sto over første omgang av disiplinære årsaker.

Det, kombinert med ny tenning og kanskje et lite håp om å stjele tabellseieren fra Vålerenga, førte til et helt annet tempo fra Lyn-gutta etter pause.

De scoret to kjappe mål mens Kåffa-gutta så både forvirret og stressa ut. Så jevnet kampen seg imidlertid ut igjen. Martinus ga Kåffa 7-2 på et langskudd.

Lyn reduserte til 7-3, men så skaffet Martinus et straffespark som Lars iskaldt plasserte nede i hjørnet og sikret 8-3-seier til Kåffa.

På NIF'en spilte Nordstrand 2-2 mot Vålerenga. Det betyr at Vålerenga vant serien to poeng foran Lyn, som altså ville tatt førsteplass med hjemmeseier mot Kåffa i går.

For Kåffas del betyr resultatet i går at vi har de beste resultatene i andre halvdel av serien. Hvis vi tar vekk de første møtene mellom lagene, får vi denne "høsttabellen":

(Korsvoll og M/S sto uten poeng i høst før de møttes i går. Det resultatet har jeg ikke foreløpig.)

Så etter å ha slitt langt nede på tabellen i vår, har Kåffa 1 blitt det beste serielaget utover i sesongen. Vi har slått både Adidas Cup-mester Lyn og serievinner Vålerenga denne høsten.

Hva skyldes framgangen? Jeg tror hovedforklaringen ligger i at vi prioriterte inneturneringer og mye trening på grunnleggende ferdigheter i vinter, mens andre lag nok har prioritert sterkere å øve på full bane.

Vi så i vårsesongen at vi sleit med å bruke den store banen, men dette har vi lært gjennom kampene utover i sesongen. Jeg tror prioriteringene våre var helt greie. Det er hyggeligere å gå inn i vintersesongen på en oppadgående kurve enn å føle at vi har blitt tatt igjen av de andre lagene underveis i sesongen.

Vi skal heller ikke undervurdere betydingen av tre spillere som har kommet inn i laget i løpet av sesongen. Sondre og Martinus tilbake fra Vestlandet og Jørgen fra Lambertseter har betydd masse fysikk, ferdigheter og ikke minst ro i laget.

Samtidig har det vært veldig gledelig at andrelaget har holdt koken gjennom hele sesongen, og kan sikre tredjeplass i andredivisjon med poeng mot Lyn 4 på torsdag. For ikke å snakke om tredjelagets superhøst, som har gitt dem muligheten til å kapre tredjeplass i divisjonen under om de vinner i ettermiddag.

På denne tiden av året pleier fotballtrenere gjerne å være litt slitne og glad for at sesongen er over. I år er det ikke sånn i det hele tatt. Jeg gleder meg (nesten) til kalde høst- og vinterkvelder i kuling og snøføyk på Ekeberg grus.

Men først skal vi gjennom Grorud Cup i oktober med to lag påmeldt. Det blir moro!

0 kommentar(er):